преп. Илиана Измирлиева – Работа с логопед

преп. Илиана Измирлиева

Работа с логопед

Биография

През 1991 г. завършва Руска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски” и една година работи като учител по руски език и литература в Техникум по фотография и полиграфия – София. Същата година в Софийски университет придобива и допълнителна квалификация по специалност ”Режисура за драматичен театър за самодеен театрален колектив” с ръководител проф. Елена Баева.

През 1991-1992 г. участва  като актриса в частна театрална формация с ръководител Светослав Тодоров.

През 2000 г. завършва втората си магистратура – Логопедия в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

От същата година води дисциплината „Работа с логопед” в Театрален колеж „Любен Гройс”.

През 2000-2002 г. е водещ на телевизионното предаване „Сръчно”, излъчвано по БТВ.

Логопед на свободна практика – корекция на изопачени звукове при възрастни, отстраняване на диалектни особености в говора, терапия на Афазия – нарушения на говора при пациенти прекарали мозъчен инсулт, логопедичен масаж.

Член на „Национално сдружение на логопедите в България“.

Има придобити допълнителни квалификации от курсове по: орално-моторна терапия с автор и водещ Сара Розенфелд-Джонсън; Практически курс на тема “Детски умения-метод за решаване на проблеми при деца, основан на фокусираната към решения психология“; Логопедичен масаж по метода на Е. А. Дьакова; курс по “Дискалкулия“, курс по „Терапия на заекване“; “Bodily movement and sound arts therapy” организиран от ТК „Любен Гройс“ с водещ проф.Владимир Никитин.

 
Translate »