Абосолвентите от класа на Малин Кръстев дебютират на сцена в „Белградска трилогия“

Белградска трилогия

Автор: Биляна Сръблянович

Сценична версия: Герасим Георгиев – Геро 

Постановка: Герасим Георгиев – Геро, Мартина Георгиева

Сценография и костюми: Петя Стойкова

Участват: Александър Георгиев, Василена Събева, Велизара Душанова, Велина Колева, Георги Няголов, Иван Иванов, Ивета Иванова, Илиян Стаменков, Калин Василев, Катерина Борисова, Катерина Петрова, Мартин Димов, Мартин Иванов, Никол Василева, Светлозар Начев, Теа Шаркова, Цветина Ангелова (абсолвенти от класа на Малин Кръстев, Театрален колеж „Любен Гройс“)

В „Белградска трилогия“ от Биляна Сръблянович са представени със сатиричен привкус три миниатюри, случващи се по едно и също време, в новогодишната нощ, но на три различни континента. Пиесата разказва за млади, интелигентни, различни по социален статус персонажи, които са напуснали родината, за да търсят своето щастие, своята реализация по света. На сцената се проследяват неслучените надежди и копнежи на двама братя, избягали в Чехия, на нещастните семейства и разпадането им в Австралия и несбъднатите мечти на двама артисти в Америка. Обединени от неуспеха си в извоюването на желаното място в социума на „новата си родина“, персонажите са завладяни от носталгията по родната Сърбия, с всичките ѝ несъвършенства. Една пиеса с актуална тема, която ще развълнува и разсмее зрителя.

Абсолвентите от класа на Малин Кръстев с асистенти Герасим Георгиев-Геро, Весела Бабинова и Мартина Георгиева се превъплъщават в героите, преминавайки елегантно и с чувство за хумор през несполуките, нещастията и бляновете им.

Премиерното представление е на 1 март 2021 година.

За повече информация посетете сайта на Сатиричен Театър „Алеко Константинов“ : https://satirata.bg/show/белградска-трилогия/

Leave a Reply

Translate »