ДИСЦИПЛИНИ
АС. ИВЕТ РАДУЛОВА

АС. ИВЕТ РАДУЛОВА


Ивет Радулова е родена на 22.07.1971 г. – актриса.

Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в Театрален колеж „Любен Гройс” в класа на проф. Елена Баева и проф. Атанас Атанасов (1994) и актьорско майсторство за кино и телевизия в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на доц. Никола Корабов и Пламен Панев.

Ивет Радулова не крие, че още от дете е искала да стане актриса, въпреки че междувременно е имала кратки пориви да бъде хирург, археолог, художник. Като ученичка е тренирала волейбол и балет, но разтегнато сухожилие предопределя съдбата й изоставя спорта и калсически танц и се насочва категорично към актьорската професия. Знаейки вече съдбата си Ивет Радулова, кандидатства актьорско майсторство за драматичен театър в новосъздадения театрален колеж „Любен Гройс”, първото частно театрално училище в България. Там изучава занаята при проф. Елена Баева и актьорът Атанас Атанасов.

Дипломира се успешно заедно с колегите си Биляна Петринска и Роберт Янакиев. Веднага след завършването си  става част от трупата на камерен театър „Възраждане”, където работи и до днес. Първата й роля там е на Анка в спектакъла на Владлен Александров „Криворазбраната цивилизация” от Д. Войников. На тази сцена Радулова има над 20 изиграни роли. Освен в театъра на пл. „Славейков” актрисата гастролира на сцените на Театър „София” и Народен театър „Иван Вазов”.  Въпреки, че е завършила актьорско майсторство за кино и телевизия, изявите й там не са много от 1999 до 2001 е водеща на вечерното ток шоу „Звездна нощ” по Демо телевизия; през 2001 е водеща в сутрешен блок по К2001 и през 2005 е  водеща на забавно предаване по MSAT. Снимала се е във филмите „Дом за нашите деца” на реж. Неделчо Чернев, „14 целувки” на реж. Пламен Масларов, „Тя и той” на реж. Станислав Тодоров-Роги и др.

Ивет Радулова освен като актриса се изявява и като преподавател, тя е асистент по актьорско майсторство на Георги Новаков в Театрален колеж „Любен Гройс”.

Театрални роли: Жената в „По-добре да бъдеш недоволен човек, отколкото доволна свиня” от Алеко Константинов, Жулиета в „Литургия за Хамлет” реж. Бойко Илиев, Момата в „Обичам” по народно творчество, реж. Йорданка Кузманова, Хариет в „Табу” от Карал Джераси, Анка в „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников, Вера в „Съвсем между нас” от Алън Ейкбърн, Лизета Бандинели в „Не те познавам вече” от Алдо де Бенедети, Нанси Марш в „Харолд и Мод” от Колин Хигинс, Хилда в „Жената от морето” от Хенрих Ибсен, Радка в „Женско царство” от Ст. Л. Костов, Гител в „Двама на люлката” от Уилям Гибсън, Ивет в „Ало, Ало!” от Дж. Лойд и Д. Крофт и др.