ДИСЦИПЛИНИ
Ателие за сценични стратегии

ТАЛАНТИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИЗПЪЛНИХА ЗАЛИТЕ НА ТК „ЛЮБЕН ГРОЙС“


Десетки таланти от цялата страна изпълниха залите на Театрален колеж „Любен Гройс“ в първия по рода си Ден на отворените врати. Учебната институция демонстрира залите, преподавателите и дисциплините си пред посетители от столицата, но и дошли специално за събитието от Перник, Сливен и други градове на страната.

 

Няколко часа пространството на Колежа приемаше свободно хора, които искаха да оценят актьорския си талант и да научат повече за тънкостите на театралното изкуство, сценичната реч, танците и сценичния бой.  Освен кандидат-студенти, сред посетителите се открояваха гримьорка, млада актриса, завършила в Италия и дванайсетгодишна девойка, мечтаеща за Храма на Мелпомена.

 

Посетителите в Деня на отворените врати станаха част от пърформанс с преподавателя по сценични танцови техники Йоана Йорданова и преподавателя по основи на сценичното движение Андржей Сойка. Доц. д-р Арсения Иванова сподели с бъдещите театрали основни на сценичната реч, а асистент Николина Харизанова проведе упражнения по актьорски тренинг.

 

При огромен интерес преминаха и заниманията с проф. Елена Баева, доц. д-р Валерий Пърликов и старши преподавателите Георги Новаков и Михаил Бойков.

Инициативата е част от кампанията „25 години, хиляди емоции“, с която ТК „Любен Гройс“ отбелязва рождения си ден и стартира кандидат-студентската си кампания. Приемът на документи вече стартира и ще продължи до 21 септември, а трите изпитни кръга са съответно на 23, 24 и 25 септември.

 

През последните години Колежа отбелязва стабилен ръст на студенти. „Тенденцията в последните години е все повече младежи да избират нашите методи на обучение пред закостенялата държавна система. Неслучайно и реализацията на възпитаници на „Любен Гройс“ в последните години е впечатляваща“, коментира ректорът на учебното заведение проф. д-р Спаска Зафирова.

 

Вижте снимки от събитието:

 

http://lgroys-college.com/gallery.php?id=23


Добави в Svejo